Adrian Rădulescu, fost consilier al lui Traian Băsescu, urmărit penal pentru înșelăciune

Fostul consilier prezidenţial al lui Traian Băsescu, Adrian Rădulescu, este cercetat penal într-un dosar de înşelăciune.

Potrivit antena3.ro, Adrian Rădulescu, împreună cu alte două persoane, este acuzat că a păcălit un medic veterinar stabilit în Germania să investească 40.000 de euro într-o fermă. Banii ar fi fost dirijaţi de către Adrian Rădulescu şi asociaţii săi către o altă societate.

Afacerea a fost pusă la cale în urmă cu nouă ani. Medicul veterinar Nicolaus Dogariu a fost convins de Adrian Rădulescu, Mihai Lungu şi Nicolaie Teodoru să finanţeze un proiect care părea o afacere perfectă: construcţia unei ferme de scroafe pentru reproducţie. 

Alături de medicul veterinar, care a dat 40.000 de euro, au fost atrași și alți investitori. În noua societate au intrat 300.000 de euro. 

Medicului veterinar i s-a spus apoi că nu au putut fi atrase fonduri europene.  În 2011, la o adunare generală a acţionarilor, Mihai Lungu a recunoscut că peste 200.000 de euro au fost dirijaţi către o altă societate unde el şi Adrian Rădulescu erau acţionari. Noua societate către care au fost dirijați bani a fost băgată în insolvență. Medicul veterinar a făcut plângere penală, dar procurorii au dispus NUP. 

În august, Judecătoria sector 2 Bucureşti a desfiinţat două ordonanţe ale procurorilor şi a dispus începeriea urmăririi penale faţă de Mihai Lungu şi Rădulescu Adrian, pentru înşelăciune şi faţă de Nicolae Teodoru pentru complicitate la înşelăciune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel