EXCLUSIV  Adrian Rădulescu explică situația fermierilor de azi. ”GREȘELI CAPITALE! Cei de azi nu înțeleg”

După 30 de ani de la Revoluție, fermierii români încă își vând marfa, producția proprie, în piețe, într-un mod neorganizat și foarte greoi, ne spune Adrian Rădulescu, președintele Asociației Fermierilor Asocierea, într-un interviu exclusiv.

Asocierea fermierilor pare a fi o soluție, însă acest lucru este foarte puțin folosit la acestă oră, posibilitășile agriculturii românești fiind foarte mari, dar realizările economice puține, comparativ cu Polonia, țară care a trecut mult mai ușor peste crizele economice și peste greutățile conversiei de la economia comunistă la ce de consum:

Hai să nu ne comparăm cu Polonia! Polonia este o țară capitalistă, când discutăm de agricultură. N-au existat niciodată cooperative în Polonia. Ei sunt la fel ca cei din Occident, care pe toată perioada comunismului proprietarii de teren din agricultură au fost privați. Și și-au transmis din tată în fiu ferma de pui, ferma de porci, livada și așa mai departe”, a spus Rădulescu.

Practic, în România, cooperativele agricole au determinat un avantaj pentru țara noastră, fiind totul integrat și productiv. Însă, undeva s-a greșit:

”Numai că, după revoluție, nu uitați că fiecare a dărâmat grajdurile și a luat unul o cărămidă, altul o bucată de acoperiș etc. Au trecut atâția ani de atunci, iar cei care au făcut greșelile capitale atunci mulți dintre ei nu mai sunt deloc, iar cei de azi nu înțeleg cum se făceau treburile atunci, în dictatură. Să luăm și partea bună pentru că sunt sectoare în care s-a demonstrat că se poate”, a mai explicat pentru DC News Adrian Rădulescu, președintele Asociației Fermierilor.

Mai multe despre cum poate deveni agricultura românească performantă și cum putem avea mai multe produse românești în magazinele din țaraă aflați din interviulde  mai jos:

VIDEO

Citește și: Cum se fac vinurile bune. Secretul îl aflați de la Adrian Rădulescu, președintele Asociației Fermierilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel