Adrian Oros (PNL), nou proiect de lege: Trebuie să fie respectate anumite reguli

Deputatul Adrian Oros, vicepreşedinte al PNL, a anunțat că a pregătit un nou proiect legislativ. Despre ce este vorba.

Deputatul Adrian Oros, vicepreşedinte al PNL, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a pregătit un proiect legislativ privind "bunăstarea animalelor vii în timpul transportului de lungă durată", prin care acestea să fie protejate, mai ales oile.

"Am considerat să facem acest proiect de lege care să stipuleze foarte clar că, pe întreaga perioadă a transportului, trebuie să fie respectate anumite reguli, iar aceste reguli trebuie să fie monitorizate de către un medic veterinar, obligatoriu să fie pe vapor, care să ţină un jurnal de bord, care să prezinte un raport la finalul călătoriei şi care să monitorizeze modul în care sunt tratate animalele în timpul transportului. Şi, foarte important, în timpul căldurilor extreme, în perioada iulie-septembrie, aceste transporturi de animale să fie sistate şi să fie înlocuite de transport de carne sau produse din carne", a spus Adrian Oros.

România, cel mai mare exportator de oi din lume 

El a adăugat că România este cel mai mare exportator de oi din lume şi că animalele sunt transportate în condiţii foarte proaste.

"România este cel mai mare exportator de animale vii din UE şi cel mai mare exportator de ovine din lume. Zona principală de destinaţie este zona Golfului. Există regulamente internaţionale care descriu condiţiile de bunăstare a acestor animale în timpul transportului. S-a constatat de-a lungul timpului că din ţări membre ale UE, inclusiv din România, pleacă foarte multe animale în transporturi navale în perioade în care temperaturile sunt extreme, peste 40 de grade Celsius, şi în condiţii nu tocmai corespunzătoare, animale înghesuite, nu au acces la apă, sunt transportate animale bolnave, gestante şi nu există la bord un medic veterinar care să monitorizeze starea de sănătate şi de bunăstare a acestor animale", a explicat deputatul PNL.

Oros a mai spus că, dacă s-ar renunţa la exportul de animale vii vara, ar fi încurajată industria prelucrătoare de carne şi ar creşte numărul de locuri de muncă în sectoarele respective.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel