Adrian Năstase: Nu-i arătați comentariul lui Iohannis

Adrian Năstase a făcut o analiză a scindării dintre Ministerul Public și Ministerul Justiției. Totodată, fostul premier face un scurt comentariu despre modul în care conflictul din stradă ar putea înceta. El notează ironic că nu ar dori ca respectivul comentariu să îi fie arătat președintelui.

"Ministerul Public, prin procurorul general, a decis sa-si retraga ambasadorii din Ministerul Justitiei. Astfel, dl Sima si dna Haineala, procurori, au fost rechemati in centrala parchetului. Nu stim daca vor urma, din partea Ministerului Justitiei, masuri de retorsiune bugetara, modificari in ceea ce priveste procedura numirii sefilor parchetelor, avansarea legii raspunderii magistratilor. Probabil ca nu.

Continui sa cred ca afirmarea legislativa a politicii penale a guvernului trebuia facuta prin asumarea raspunderii guvernului in Parlament pe un ansamblu de legi , asa cum a facut cuplul Basescu/Macovei, in 2005, cand au schimbat legile justitiei si legile proprietatii. Folosind un precedent, cum ar spune presedintele „romanilor sai". Si dand posibilitatea introducerii de catre opozitie – ceea ce oricum se face – a unei motiuni de cenzura.

La fel ca Ținutul Secuiesc

In momentul de fata, pare, mai curand, ca Miniserul public – ce se afla sub autoritatea Ministerului Justitiei – incearca sa-si afirme autonomia fata de ministerul Justitiei, in contra prevederilor constitutionale. Oarecum,precum Tinutul Secuiesc.

In Portugalia, a avut loc o „revolutie a garoafelor", in Georgia, o „revolutie a trandafirilor". Am vazut ca, la Bucuresti, au fost imprastiate lalele. Putem sa speram? Glumesc, desigur...

PS In fotografia alaturata, este reprezentat Buddha in ipostaza „Stopping the relatives from fighting " (este ceea ce indica pozitia mainii drepte). Este vorba de momentul in care Buddha se intoarce din cer si gaseste mai multe rude certandu-se pe impartirea unui curs de apa. El intervine si opreste aceasta cearta, explicand ca ei pot folosi apa, impreuna. Va rog sa nu-i aratati comentariul asta lui Iohannis!," a scris Adrian Năstase pe blogul personal. 

*Notă: Lead-ul știrii și intertitlul aparțin redacției. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel