Adrian Năstase, mesaj adresat lui Iohannis la România TV: ”Îi aduc aminte!” Sugestie pentru Parlament

Adrian Năstase FOTO AGERPRES
Adrian Năstase FOTO AGERPRES

Fostul premier Adrian Năstase, joi seară, într-o intervenție la România TV, a făcut o serie de precizări cheie, în contextul referendumului anunțat de președintele Klaus Iohannis.

„Pun o întrebare naivă. După aproape un mandat de președinte, avea (n.r. referindu-se la Klaus Iohannis) posibilitatea de a face grațieri individuale. A existat o singură situație în care Iohannis să ierte o femeie în vârstă, o mamă care a avut niște probleme?! Asta arată și o anumită modalitate a de privi viața și accidentele de la viață", a spus, joi, 4 aprilie, la România TV, Adrian Năstase.

„Îi aduc aminte că ar fi trebuit să citescă ghidul pe care Comisia de la Veneția l-a stabilit pentru referendumuri și care stabilește nevoia ca, înainte de formularea întrebării sau înainte de referendum, să existe un organ independent care să controloze ca întrebarea ca atare să nu creeze confuzie. Să nu aibă mai multe sensuri. După părerea mea, Parlamentul va trebui să solicite Curții Constituționale precizări în legătură cu aceste teme", a precizat fostul premier în emisiunea lui Victor Ciutacu.

„În capul președintelui, cred că e o ceață permanentă. (...) Până la urmă, este vorba de o jucărie electorală", a mai declarat Adrian Năstase, adăugând ulterior: „Încearcă să realizeze o prezență la vot, încearcă să scoată la vot o categorie de nehotărâți, care să se rostogolească spre alegerile prezidențiale”.

VEZI ȘI: Ordonanțe pregătite de Guvern. Tăriceanu: Asta știu!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel