Adrian Năstase, listă în 10 puncte înainte de vot: Îmi pun speranța că Dăncilă ar putea să preia

Adrian Năstase FOTO AGERPRES
Adrian Năstase FOTO AGERPRES

Adrian Năstase a transmis un îndemn înainte de votul pentru turul doi al alegerilor prezidențiale.

„În opinia mea, viitorul mandat prezidențial trebuie să fie un mandat al dezvoltării și modernizării României. Un mandat al continuității lucrurilor bune începute în țară.

Iată ce consider eu a fi pilonii pe care se poate sprijini un astfel de mandat:

Revenirea la proiectul politic al reconcilierii naționale; eliminarea stilului conflictual, adversitatea inutilă și voluntarismul capriciilor iresponsabile.

Instituționalizarea dialogului democratic cu toți vectorii importanți ai societății românești; în politică, nu e suficient să fim buni oratori ai propriilor idei, ci, deopotrivă, trebuie să fim și foarte buni ascultători ai opiniilor celorlalți.

Definirea agendei politice reale a cetățenilor.

Consolitarea dimensiunii strategice a unor proiecte sociale și politice; eliberarea acțiunii politice de sub apăsarea termenuluiu scurt.

Lansarea proiectului de revizuire a Constituției, în acord cu statutul post-aderare al României și de regândire a arhitecturii instituționale a statului român.

Multiplicarea legăturilor dintre decizia politică și expertiza profesională a specialiștilor.

Urmărirea cu atenție a proiectelor majore de infrastructură.

Având că baza statutul României de țară membră NATO și membră a UE, precum și parteneriatele strategice – în special cel cu SUA – România își va largi politica externă către toate azimuturile, inclusiv prin contacte mai apropiate cu vecinii săi.

Relațiile cu China și cu Rusia ar trebui definite pe o baza pragmatică, luând în considerare și modul de acțiune, pe aceste spații, al partenerilor noștri strategici.

Puterea judecătorească este UNA dintre puterile statului și trebuie tratată ca atare. Pe de altă parte, justiția socială este cel puțin la fel de importantă ca și justiția penală”, a scris, vineri, 22 noiembrie, Adrian Năstase pe blogul său.

Îndemnul lui Năstase

„Ar putea candidatul Iohannis să-și proiecteze al doilea mandat în acești termeni? Evident că nu. Felul în care a acționat timp de 5 ani reprezintă o probă negativă.

De aceea, îmi pun speranța că Viorica Dăncilă ar putea să preia în mandatul său unele dintre aceste idei.

Și, ca atare, vă îndemn să votați, duminică, Viorica Dancilă!”, și-a încheiat astfel Adrian Năstase mesajul de pe blog, pe care l-a intitulat „Contribuție la un mandat prezidențial național”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel