Adrian Năstase: Klaus Iohannis, termeni de interlopi

Adrian Năstase FOTO AGERPRES
Adrian Năstase FOTO AGERPRES

Fostul premier Adrian Năstase răspunde declarației președintelui Klaus Iohannis de astăzi. 

Klaus Iohannis a afirmat, cu privire la PSD, că ”golăneala a depășit orice limită”. Adrian Năstase a reacționat la această afirmație, spunând că președintele folosește ”termeni de interlopi”. 

”Să nu ne prefacem că nu înțelegem jocul cu referendumul despre justiție. Faptul că jucăria asta pe care o folosește Iohannis - care vrea să facă în așa fel încât să scoată oamenii la vot ca să valideze prin cvorumul necesar povestea absolut ascunsă, neclară, în ceață, referendum despre justiție. Ce înseamnă referendum despre justiție? (...) Cum pui întrebarea? Cum poți să discuți în blanc, fără niciun fel de clarificare?” a spus Adrian Năstase. 

Iohannis are nevoie de o sancțiune dură? 

Fostul premier precizează că președintele este cel care decide, potrivit Constituției, când are loc referendumul, dar acest referendum nu trebuie să aibă legătură cu alegerile. ”În decizia CCR nu se spune că trebuie ca aceste două activități distincte să se desfășoară în aceeași secție de vot. În opinia, dar, sigur, eu sunt ceva mai radical decât actuala conducere a PSD, mâine ar trebui dată OUG, stabilit că se fac secții distincte.” a precizat Adrian Năstase. El consideră că președintele ar avea nevoie de o secțiune mai dură din partea electoratului, nemaifiind președintele României, ci candidat la prezidențiale. 

Pe de altă parte, PSD a luat o atitudine mai pașnică, chiar dacă Adrian Năstase consideră că ar trebui să fie mult mai dur. Conducerea PSD ignoră scandalul generat de acest referendum, dovadă fiind răspunsurile lui Liviu Dragnea din această seară. Alianța de la putere evită să vorbească despre referendumul pe justiție și alege să nu creeze mult zgomot în jurul acestei mișcări a președintelui. Din campaniile anterioare, s-a dovedit că această tactică politică pașnică a funcționat, PSD nedând amploarea încercărilor de a crea scandaluri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel