Adrian Năstase, judecat în recursul dosarului Zambaccian

Fostul premier, Adrian Năstase, va da astăzi ochii din nou cu completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care va judeca recursul declarat în dosarul Zambaccian. Năstase a fost condamnat în martie, 2012, la trei ani de închisoare cu suspendare.

ÎCCJ a decis, în martie 2012, condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj şi achitarea pentru infracţiunea de luare de mită a fostului premier Adrian Năstase, în dosarul Zambaccian. După eliberarea din închisoare a lui Adrian Năstase, la aproape un an de la anunţarea sentinţei, DNA a comunicat la sfârşitul lunii martie către instanţa supremă motivele de recurs.

 Săptămâna trecută, trei judecători din completul de cinci, Cristina Rotaru, Ioana Bogdan şi Angela Dragne, au înaintat cereri de abţinere, pe motiv că au mai judecat şi alte dosare în care a fost implicat Adrian Năstase, însă conducerea instanţei supreme nu a fost de acord cu schimbarea lor.

Magistraţii au mai decis achitarea soţiei lui Adrian Năstase, Daniela Năstase, pentru infracţiunile de complicitate la luare de mită şi pentru spălare de bani şi condamnarea la trei ani de închisoare cu suspendare pentru participaţie improprie la folosirea la autoritatea vamală de documente false.

ÎCCJ a mai hotărât în cazul fostului şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, Irina Jianu, achitarea pentru luare de mită, pentru spălare de bani, pentru participaţie improprie la fals intelectual la legea contabilităţii şi a stabilit încetarea procesului penal pentru participaţie improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, însă a decis condamnarea la trei ani de închisoare pentru participaţie improprie la folosirea de documente false la autoritatea vamală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel