Adrian Năstase, analiză după ce Iohannis a zis ”Fără mine, statul de drept din România s-ar fi rupt”

Adrian Năstase FOTO AGERPRES
Adrian Năstase FOTO AGERPRES

Adrian Năstase a realizat o scurtă analiză pe blogul său intitulată „Se rupe statul de drept?”.

Fără mine, statul de drept din România s-ar fi rupt. Fraza aceasta a candidatului Iohannis va rămâne peste ani. Parcă îl vedem pe Iohannis lipind o scândură sub statul de drept ca acesta să nu se rupă. El sugerează, de altfel, că PSD-ului „i se rupe" de statul de drept. Ceea ce e exgerat.

Eu cred că PSD și guvernele sale nu au explicat suficient de clar ce trebuie să se înțeleagă prin „stat de drept" în România. Spre exemplu „statul de drept" este compatibil cu încălcarea deciziilor Curții Constituționale, de care lui Iohannis „i se ..."? Eu cred că nu.

Pe de altă parte, „statul de drept" presupune condamnarea abuzurilor privitoare la drepturile și libertătile românilor. Independența justiției nu înseamnă doar să lauzi DNA, Diicot, parchete. Ca președinte, ai datoria – atunci când una din puterile statului o ia razna – să intervii, să critici”, a scris Adrian Năstase, joi, 21 noiembrie, pe blogul său.

„Conform Constituției, „România este stat de drept, democratic și social, în care demnitatea omului...și PLURALISMUL POLITIC reprezintă valori supreme..." (art.1). Oare în numele acestui text din Constituție, cerea Iohannis desființarea PSD?”, a mai scris Adrian Năstase.

„Între „statul de drept" al lui Iohannis și „respectarea Constituției României" a lui Dăncilă, aleg varianta națională. Sper ca și voi să o votați pe Viorica Dăncilă!”, și-a încheiat astfel Adrian Năstase postarea de pe blog.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel