EXCLUSIV  Adormirea Maicii Domnului 15 august. Greșeala pe care o fac unii români. Părintele Marțiș: Putem spune că s-au autocondamnat

Părintele Ovidiu Ciprian Marțiș
Părintele Ovidiu Ciprian Marțiș

Părintele Ovidiu-Ciprian Marțiș a vorbit pentru DC News despre pregătirile pentru marele praznic al Adormirii Maicii Domnului, precum și ce dobândim dacă postim.

DC News:  Dacă nu am postit cum trebuie să ne pregătim pentru sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului?

Fiecare bucurie din viața noastră, materială sau spirituală, are nevoie de jertfă. În caz contrar, nu apare adevărata bucurie. De pildă, dacă ai primit din senin cheile unui apartament nu te-ai putea bucura la fel de mult dacă nu ai depus un efort să dobândești acel bun. Nu te poți bucura dacă cineva îți aduce acasă un copil și să îți spune că de astăzi acel copil este al tău dacă tu însuți nu ai făcut ceva în sensul acesta. Prin urmare, orice bucurie necesită jertfă. Iisus Hristos a trebuit să moară pe cruce ca noi să înviem o dată cu El prin marele praznic al Învierii. A nimicit tot răul, toată neputința prin această jertfă de iubire pentru noi. Cei care nu au postit putem spune că s-au autocondamnat și nu vor simți la fel de intens bucuria praznicului Adormirii Maicii Domnului precum cei care s-au sacrificat. Cei care nu au postit și-au făcut lor înșiși un dezavantaj. Nu se poate compara trăirea unui praznic pentru care ai făcut ceva cu un praznic pentru care nu ai făcut mai nimic. a spus Părintele Ovidiu-Ciprian Marțiș.

Adormirea Maicii Domnului, pe 15 august

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare ortodoxă și catolică celebrată pe 15 august în care se comemorează "moartea" fecioarei Maria.

Potrivit Sf. Tradiții, Maica Domnului și-a trăit ultimii ani pe pământ la Efes, alături de Sf. Ioan Evanghelistul. Ea nu a gustat niciodată moartea, ci pur și simplu a adormit, ca toți oamenii, curând după aceea fiind ridicată cu trup și suflet la ceruri (exact ca Iisus Hristos), urmând a fi încoronată acolo de Fiul ei ca Regină a Universului. Cei care au fost martorii acestui miracol au fost ucenicii lui Iisus și prietenii Sf. Maria.

VEZI ȘI Adormirea Maicii Domnului, 15 august. Minunea de la Mănăstirea Nicula. Zeci de mii de credincioși au venit să vadă - foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel