Adopţie Sorina. Dana Gârbovan: A fost șocant. Un copil nu e obiect

Dana Garbovan
Dana Garbovan

Judecătorul Dana Gîrbovan a declarat, la Marius Tuca Show, că situația fetiței din Baia de Aramă a șocat și a creat emoție în rândul opiniei publice din cauza modului în care procurorul a acționat, fiind acolo pentru a pune în aplicare un mandat de percheziție, însă copilul nu e obiect sau înscris.

„Ceea ce a creat această emoție publică extraordinară este evident, pentru că a fost implicat un copil. Astfel de evenimente care relevă suferința unui copil atrag o mare simpatie și emoție publică. Ce a fost distinct în caz e că un procuror a mers și a ridicat copilul din familia în care crescuse, familia fostului asistent maternal pentru a o preda, așa cum spune singură, părinților adoptivi în baza unui mandat de precheziție. (...) Am spus și repet: ca regulă, hotărârile se pun în executare de către executorii judecătorești, după procedura. Ce a fost șocant a fost modul în care procurorul a acționat asupra copilului, acest lucru a stârnit emoție”, a declarat judecătorul Dana Gîrbovan, președintele Uniunii Naționale a Judecătorilor din România (UNJR), la Marius Tucă Show, citat de Mediafax.

Probleme privind lipsa procurorilor specializați pentru astfel de cazuri

Potrivit magistratului, problema fetiței din Baia de Aramă scoate la iveală probleme privind lipsa procurorilor specializați pentru astfel de cazuri.

„Să ai în vedere și sensibilitatea minorului și a cauzei. Din păcate, acest lucru este teoretic. Procurorul s-a dus pentru a pune în executare un mandat de perchezițue în care se spunea să ridice obiecte și înscrisuri pentru a se proba infracțiunea pentru care ei fuseseră sesizați. Un copil nu e un înscris și nici un obict să fie ridicat. (...) Din cauza acestei metode intempestive de a pune în execuție hotărârea de adopție, copilul a fost lipsit de consiliere psihologică”, a mai spus Gîrbovan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel