Adoptare ordonanțe. Predoiu, ACUZE dure: Interesul geostrategic, subminat

Actualul Guvern a pus în pericol pe termen lung interesele geostrategice ale țării și astfel a făcut "un joc al forțelor străine care vor să destabilizeze România", a declarat miercuri deputatul liberal Cătălin Predoiu, referindu-se la adoptarea ordonanței de urgență pentru modificarea Codurilor penale.

"Prin ceea ce s-a întâmplat ieri seară la Guvern, s-au pus în pericol pe termen lung interesele geostrategice ale României. Guvernul a făcut, deliberat sau nu, asta trebuie să afle oamenii legii, un joc al forțelor străine care vor să destabilizeze România, au făcut pe față jocul celor care nu vor democrație, nu vor lege, nu vor euroatlanticism în România. Și nu trebuie să mai așteptăm să vină nimeni să ne rezolve aceste probleme. Este o opțiune a românilor și ea nu trebuie alterată prin legi făcute de și pentru infractori. Sper ca toate aceste lucruri să fie curmate cât mai curând și toți avem un rol, noi aici în Parlament, apoi în stradă, Justiția, toată lumea care vrea ca această țară să nu se întoarcă la vremurile de dictatură, la vremurile de fărădelege, la vremurile de hoție cu legea în mână, să reacționeze acum", a spus Predoiu.

Potrivit acestuia, ministrul Justiției, Florin Iordache, și premierul Sorin Grindeanu au comis infracțiunea de favorizare a infractorilor, fiind instigați de președintele PSD, Liviu Dragnea, și a adăugat că procurorul general al României ar trebui să se uite asupra acestor fapte.

"Aceste ordonanțe nu au apărut din spuma mării, din neant. Cineva le-a scris, cineva le-a lucrat, există martori, există computere, cred că trebuie să aflăm cu toții în ce împrejurări au fost gândite, discutate, concepute, ascunse, promovate, fără ca Parlamentul să știe, fără ca opinia publică să știe. În opinia mea, tot acest complex de fapte îmbracă forme penale care trebuie anchetate de urgență, pentru că nu se poate ca printr-o infracțiune să ajungi la legiferare în această țară", a subliniat Cătălin Predoiu.

Început de dictatură

Deputatul liberal, care a deținut și funcția de ministru al Justiției, a atras atenția că prin ceea ce a făcut Guvernul a intrat "în câmpul și competențele justiției", deoarece actul normativ adoptat "a zădărnicit anchete și a făcut scăpați infractori, a făcut scăpați oameni care trebuiau să dea socoteală în fața justiției".

Predoiu a punctat că adoptarea OUG de modificare a codurilor penale s-a făcut prin încălcarea independenței justiției, printr-un conflict între puterea executivă și puterea judecătorească.

"Mă aștept ca Justiția, pentru care foarte mulți în această țară am militat, să reacționeze și să arate că e o putere, că e un garant al democrației și al legii. Nu se poate să avem o democrație condusă de oameni care își dau legi pentru a scăpa de Justiție. Aș vrea să reamintesc că toate dictaturile au început prin acte emise de Guvern, de Parlament, aparent legale și constituționale. Să nu uităm aceste precedente și să nu credem că istoria nu ne poate juca din nou feste. Să nu uităm vorbele unui mare istoric care spunea că cine își uită istoria riscă să o retrăiască. Noi nu vrem să retrăim vremurile de început de comunism din anii 45 — 47. Tot prin lege a început atunci dictatura", a afirmat Cătălin Predoiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel