Adolescent din sistemul de protecţie al copilului, filmat când era umilit de o colegă de liceu

Un adolescent de 17 ani din sistemul de protecţie al copilului, elev în clasa a IX-a la un liceu din judeţ, a fost filmat stând în genunchi şi umilit verbal de o colegă în timpul pauzei dintre orele de curs, a informat, vineri, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea.

"Un minor în vârstă de 17 ani, beneficiar al unei măsuri de protecţie specială, respectiv plasament la asistent maternal profesionist, a fost victima unui comportament de tip bullying din partea unei colege, în timpul unei pauze dintre orele de curs. Acesta a fost filmat stând în genunchi şi umilit verbal. Cei doi sunt elevi în clasa a IX-a, într-un liceu din judeţul Vrancea. Colegii de clasă au dezaprobat în totalitate acest comportament, iar în dimineaţa zilei de joi, la prima oră, s-au adresat directoarei liceului, care a sesizat incidentul, cu celeritate, la poliţia din localitate şi a contactat telefonic asistentul maternal", a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vrancea, Adina Lăscan, pentru Agerpres.

Potrivit Protecţiei Copilului, s-au luat toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, adolescentul beneficiind de servicii de suport şi consiliere psihologică, în vederea evaluării şi diminuării efectelor traumei suferite. DGASPC Vrancea atrage atenţia că aceste experienţe în care un copil este pus să facă anumite lucruri umilitoare pentru distracţia altor copii, este hărţuit, etichetat, ameninţat, deposedat de anumite bunuri etc., îşi pun amprenta asupra modului în care el se va percepe pe sine şi pe cei din jurul său.

"Fiecare copil trebuie să înţeleagă că aceste tipuri de comportamente sunt inacceptabile. Pentru că fenomenele de acest tip afectează toţi elevii din grup, nu se reduce doar la copilul care agresează şi la victimă, este extrem de important ca şi ceilalţi copii care asistă la aceste momente să nu rămână indiferenţi şi să semnaleze astfel de cazuri persoanelor adulte", a mai precizat reprezentantul DGASPC Vrancea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel