EXCLUSIV  Administrare vaccin antigripal. Rafila: "Număr dublu. E o creștere, dar nu suficientă"

Alexandru Rafila
Alexandru Rafila

Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila a vorbit în exclusivitate pentru DC News despre gripă și dozele de vaccin administrate și cumpărate de români, în comparație cu anul precedent.

"Ministerul Sănătății a achiziționat 1,5 milioane de doze de vaccin. Până la sfârșitul anului 2019 se administraseră cca. 1,4 milioane de doze și la ele se adaugă bineînțeles cele care au fost achiziționate direct din farmaciile cu circuit deschis. În orice caz, într-un număr probabil dublu față de cantitatea din anul trecut. Cred că pe piața liberă se apropie de 400 de mii de doze achiziționate de populație. Estimăm că în jur de 2 milioane de persoane vor fi vaccinate în România", a declarat Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, în exclusivitate pentru DC News.

Creștere față de anul precedent

"E o creștere față de anul precedent, dar încă nu suficientă și trebuie să ne gândim la o modalitate astfel încât tot mai multă lume să aibă acces la vaccinare, încât toate categoriile la risc, inclusiv copiii și toate persoanele cu vârsta de peste 65 de ani să poate să fie vaccinate în viitor, eventual printr-un mecanism de compensare a vaccinurilor, ceea ce este practic implementat în toate țările din Uniunea Europeană", a mai spus el.

Citește aici interviul complet: Gripa, boala sezonului. Alexandru Rafila, semnal de alarmă: Ar putea creşte numărul îmbolnăvirilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel