Adina Vălean, primul român care i s-a adresat lui Emmanuel Macron. Ce i-a zis

Adina Vălean FOTO AGERPRES
Adina Vălean FOTO AGERPRES

Adina Vălean a fost primul europarlamentar și primul român ce i s-a adresat Președintelui Macron, azi, la Strasbourg, în cadrul dezbaterii asupra viitorului Europei.

"Europa viitorului este o Europă în care nimeni nu rămâne în urmă. De aceea discuția despre o Europă cu mai multe viteze creează confuzie și slăbește încrederea cetățenilor în proiectul european.

Dincolo de dezbaterea teoretică despre viitor, trăim în prezent și trebuie să acționăm acum. Trebuie să oferim un buget multianual orientat către creștere și investiții, și vă felicit, domnule Președinte, că ați angajat Franța să contribuie mai mult, trebuie să luăm în serios implementarea legislației pe care o avem, să ne respectăm angajamentele și fiecare să-și rezolve problemele interne înainte de a se angaja în rezolvarea problemelor celorlalți.

[citeste si]

Fiecare stat membru este un pilon de rezistență al Uniunii Europene și nu poți avea o structură puternică cu picioare de lut. Pentru că, nu-i așa, domnule Președinte, viitorul Europei nu rezolvă prezentul niciunuia dintre noi", a spus Adina Vălean.

Discursul lui Macron

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a pledat marţi, la Strasbourg, într-un discurs rostit în faţa Parlamentului European, apărarea în mod ferm a unei suveranităţi europene reinventate în faţa tentaţiei autoritare în unele ţări ale Uniunii Europene, relatează AFP.

Vreau să aparţin unei generaţii care a decis să-şi apere ferm democraţia (...) Nu voi ceda niciunei fascinaţii pentru regimurile autoritare, a spus Macron în discursul său. Nu vreau să fac parte dintr-o generaţie de somnambuli, a adăugat el.

El le-a cerut europenilor să-şi apere modelul de democraţie liberală în faţa regimurilor autocrate în creştere în întreaga lume şi a democraţiilor iliberale din interiorul Uniunii Europene, menţionează Reuters.

În faţa autoritarismului, răspunsul nu este democraţia autoritară, ci autoritatea democraţiei, a declarat Macron în faţa Parlamentului European, o referire voalată la guvernele din Polonia şi Ungaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel