Adina Florea, la CSM: Procurorul General se află în incompatibilitate

ÎCCJ
ÎCCJ

Candidatul propus pentru a prelua șefia DNA, Adina Florea, a explicat, în fața CSM-ului și a ministrului Tudorel Toader, că nu este vinovată de abaterile de care este acuzată de Procurorul General, Augustin Lazăr.  

"Cand am depus candidatura mi-am asumat toate surprizele care puteau apărea. În 28 de ani de magistratură nu am avut nicio abatere. Domnul Procuror General a venit acum fără nici o probă și a vorbit despre profilul meu etic. Nu știu de ce vehiculăm ideea acestui protocol, despre care Procurorul General a spus că și-a încetat efectele. Cred că o anchetă obiectivă ar putea fi făcută de orice instituție, dar nu de Parchetul General, domnul Procuror General fiind cel care a făcut această sesizare și s-ar afla într-o stare de incompatibilitate", a declarat Florea.

Incident de securitate, imputat candidatului 

Adina Florea a făcut referire la sesizarea făcută de Augustin Lazăr la Inspecția Judiciară prin care a cerut cercetare disciplinară pentru un presupus incident de securitate, respectiv faptul că o copie a unui protocol SRI - Ministerul Public a ajuns la consilierul guvernamental Darius Vâlcov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel