Adevărul despre UITARE. Studiu: De ce este extrem de benefică și importantă

Un nou studiu, realizat de Universitatea din Toronto, susține că a avea o memorie puternică este un atribut supraevaluat și concluzionează că uitarea poate fi un avantaj pentru inteligența noastră. 

Este important să uităm detaliile irelevante 

Profesorul Blake Richland, unul dintre editorii studiului, afirmă că ”Este important ca creierul să uite detaliile irelevante și, în schimb, să se concentreze asupra lucrurilor care vor contribui la luarea deciziilor.” El subliniază că exercițiile cresc numărul de neuroni din hipocamp, dar sunt exact detalii din viața noastră care nu contează și asta te poate opri să iei decizii bune. 

Profesorul Richards și Paul Frankland au sugerat că memoria este utilizată pentru a optimiza procesul de luare a deciziilor prin păstrarea informațiilor valoroase și uitarea celorlalte lucruri neimportante, făcând în esență loc pentru lucrurile care contează. Ei spun că uitarea este o binefacere. 

Luarea deciziilor depinde de uitarea elementelor

Creierul nostru uită detalii specifice despre un eveniment trecut, dar își amintește de imaginea de ansamblu. Cercetătorii cred că acest lucru ne permite să generalizăm mai bine experiențele anterioare, spre deosebire de cineva care își poate aminti mai multe detalii minuțioase despre eveniment. 

În schimb, dacă oamenii uită lucruri importante la o frecvență alarmantă, atunci acest lucru este un motiv de îngrijorare. Studiul susține că uitarea detaliilor din când în când este un semn al unui sistem de memorie sănătos. 

Informațiile inutile, adevărata piedică 

Se presupune că cel mai bun lucru pentru stocarea amintirilor este să nu se memoreze absolut totul, notează Richards. Dacă încercați să luați o decizie, va fi imposibil să faceți acest lucru dacă creierul dvs. este în permanență bombardat cu informații inutile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel