EXCLUSIV  Adevărul despre plăcuțele ”m**ePSD”. Coarnă: Vreau să fiu foarte clar!

Șofer anti-PSD
Șofer anti-PSD

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, a vorbit, pentru DCNews, despre controversatele plăcuțe preferențiale ale unui român din Suedia, cu text anti-PSD. 

”Eu vreau să fiu foarte clar și foarte bine înțeles. Poliția a procedat corect în concordanță cu legea, a făcut verificări în Suedia, poliția din Stockholm a comunicat poliției din România că acele numere preferențiale erau valabile doar pentru teritoriul suedez, au procedat în consecință, au constatat o infracțiune, au înregistrată, se efectuează în continuare verificări, nu s-au dispus alte măsuri de reținere sau de control judiciar, nu au considerat, pe bună dreptate, că e pericol public, dar, din punct de vedere penal, constituie infracțiune. Se efectuează cercetări, verificări” a spus Dumitru Coarnă, pentru DCNews.ro

Numere de înregistrare, doar în Suedia

Cu privire la criticile la adresa poliției, care ar fi acționat întârziat, Dumitru Coarnă a afirmat că ”poliția a efectuat pași de echilibru și legali, nu au dispus niciun fel de măsură pentru a nu se încălca dreptul la liberă circulație, au solicitat poliției din Stockholm să comunice dacă acele numere sunt reale, care i-a comunicat poliției din România că acele numere de înregistrare, nici măcar de înmatriculare, e vorba de un număr preferențial, aveau valabilitate doar pentru teritoriul suedez. Când a ieșit din Suedia, trebuia să pună numerele standardizate trecute în certificatul de înmatriculare”. 

Întrebat dacă textul plăcuței de înregistrare reprezintă o provocare, Dumitru Coarnă ne-a răspuns: ”Este o variantă. Vreau să cred că a fost doar un gest de teribilism”. 

Încă un român cu numere anti-PSD

În contextul în care se vehiculează că va mai veni un român cu numere anti-PSD din Suedia, Coarnă ne-a mai precizat: ”Sper să se întâmple așa- să fie oprit la graniță. Așa trebuia procedat și de această dată. Acum vorbim de o anchetă penală, sunt convins că procurorii vor începe cercetarea de la intrarea în țară și vor analiza cauze, condiții favorizante. În funcție de probe, va fi dispusă și soluția în consecință”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel