Urmărește emisiunea live


Andreea Paul neagă bănuielile de plagiat ale Jurnalului Național

andreea_paul
andreea_paul

Vicepreședintele Partidului Democrat Liberal, Andreea Paul, bănuită că a plagiat în lucrarea sa de doctorat, potrivit Jurnalului Național, a contestat în direct la postul Antena 3 atacul asupra sa, afirmând că teza incriminată ”este puternic muncită” și că dorește ca o Comisie de Etică să îi analizeze lucrarea.

Andreea Paul este membră a Coaliției pentru Universități, lector la Academia de Studii Economice și este doctor în Economie, titlu obținut în 2008, pentru lucrarea intitulată „Analiza practicilor anticoncurențiale și derogatorii în noul context al economiei globale".

În cadrul Convenției Naționale Extraordinare a PDL, de ieri, Andreea Paul s-a declarat împotriva furtului intelectual.

„Mafia doctoratelor le asigură tot: lucrare, bibliografie, dosar de înscriere, profesori. Mă îndoiesc în anumite cazuri că au mers să-şi aleagă coperta groasă a lucrării. Eu ştiu aroma aceea, o am în nări chiar şi astăzi: a lucrului temeinic, a izbîndă. Doctoratul, domnilor, este momentul esenţial dintr-o viaţă de cercetare. E un triumf al minţii proprii, nu al slăbiciunilor altora", a spus Andreea Paul, sâmbătă, la întrunirea a PDL de la Palatul Parlamentului.

Victor Ciutacu, redactorul șef al Jurnalului Național, a explicat pentru Antena 3 că la redacție  s-a primit teza de doctorat a Andreei Paul, care ar conține pasaje din alte lucrări, fără a folosi semnele citării.

În dreptul la replică, Andreea Paul a explicat că anumite pasaje care nu apar citate ar putea fi luate din articole publicate de către ea înainte de a scrie teza de doctorat.

„Eu sunt foarte mândră de lucrarea mea de doctorat. Este puternic muncită, serios elaborată și regret că se apelează la diversiuni pentru a mușamaliza un plagiat. Vreau ca o Comisie de Etică să îmi analizeze teza de doctorat", a declarat Andreea Vass, în dreptul la replică de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel