Acuze plagiat. Decizia consilierei lui Trump

Monica Crowley, comentatoare politică a rețelei de televiziune Fox News, a renunțat luni la posibilitatea de a face parte din echipa viitorului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, după ce într-o carte a sa au fost găsite mai multe fragmente plagiate.

"După o reflecție îndelungată, am decis să rămân la New York pentru alte ocazii de carieră și nu voi ocupa nicio funcție în noua administrație", a declarat Crowley într-un comunicat pentru cotidianul Washington Times, citat de Reuters. Viitorul consilier pentru securitate națională Michael Flynn a confirmat retragerea jurnalistei.

Monica Crowley, doctor în relații internaționale, a fost desemnată pe 15 decembrie de Trump pentru postul de consilier pentru comunicare strategică al Consiliului pentru Securitate Națională, din care ar fi urmat să transmită mesajele președintelui pe teme diplomatice și de securitate, scrie Agerpres.

Pe 7 ianuarie, postul de televiziune CNN a descoperit zeci de fragmente plagiate în cartea lui Crowley "Ce (bip!) s-a întâmplat?", publicată în 2012. După trei zile de la știre, editura HarperCollins a retras volumul.

În primă instanță, echipa lui Donald Trump i-a luat apărarea ziaristei, afirmând că ar fi vorba de un atac politic, cu scopul de a deturna atenția de la adevăratele probleme ale țării. Apoi, site-ul de internet Politico a găsit alte exemple de plagiat în teza de doctorat a lui Crowley pe tema relațiilor diplomatice ale SUA cu China, susținută în 2000 la Universitatea Columbia din New York.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel