Acupunctura, o știință eficientă? Atenționarea dr. Mircea Ifrim

Prof. dr. academician Mircea Ifrim a discutat despre medicină și parapsihologie la Interviurile DC News, cu Val Vâlcu.

Academicianul Mircea Ifrim a vorbit și despre acupunctură, domeniu în care acesta a avut competență înainte de a intra în politică, în 1989.

„Acupunctura este o realitate, canalele acestea sunt energetice și au și o bază structurală. Inițial, s-a dovedit că potențialul electric este altul la nivelul punctelor și meridianelor, în comparație cu restul organismului. Nu vreau să îmi fac reclamă, însă  subsemnatul, cu soția mea care este chinezoaică, am descoperit că la nivelul punctelor și meridianelor de acupunctură, concentrația de mucopolizaharide acide este mai mare decât în restul organismului. O bază structurală a acestor puncte deci și pentru asta am primit și premiul Academiei Internaționale de Acupunctură din Taiwan. În aceste condiții, subliniez că e un lucru foarte serios, dar în același timp, a ști cu precizie care sunt punctele, e foarte greu. Există o metodă, francezii au descoperit-o, un aparat care în momentul în care ajungea la punctul respectiv, dădea un semnal luminos. "

De asemenea, Mircea Ifrim a subliniat faptul că există mulți acupuncturiști care nu dețin cunoștințele necesare pentru a presta această disciplină.

„Există foarte mulți acupuncturiști care nu sunt acupuncturiști. În primul rând, acupunctură nu poate face decât un medic, este clar. În al doilea rând, cât de exact este, vedeți și dumneavoastră urmărind actul medical", a declarat Mircea Ifrim la Interviurile DC News.  

Mircea Ifrim este un nume important în domeniul medicinei, fiind autor al mai multor cărți care au trecut de granițele României. Cea mai recentă carte a academicianului este „Tratat de antropologie", în curs de tipărire în Statele Unite.

Vezi AICI interviul integral.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel