Actriţa Monica Ghiuţă a murit. Oana Pellea: Foarte dragă mi-a fost dintotdeauna

Actriţa Monica Ghiuţă a murit pe 28 iulie, la vârsta de 79 de ani, fiind înmormântată pe 30 iulie la Cimitirul Bellu Catolic din Bucureşti. Aceasta a murit la două zile după ce împlinise 79 de ani. Oana Pellea și-a exprimat regretul după dispariția actriței.

'Încă o veste tristă din lumea artistică! Actriţa Monica Ghiuţă s-a ridicat la ceruri la două zile după ce aniversase 79 de ani.... Monica Ghiuţă s-a stins din viaţă pe 28 iulie şi a fost înmormântată pe 30 iulie la Cimitirul Bellu Catolic din Bucureşti. Dumnezeu să o ierte şi să o odihnească-n pace!', se arată pe pagina de Facebook destinată artiştilor români - Simţire românească.

Actriţa Oana Pellea şi-a exprimat regretul pentru moartea celei pe care o descrie ca pe o femeie superbă, cu un păr minunat, luuung, cu ochii ca o lamă de cuţit şi cu un râs din tot sufletul. Monica Ghiuţă...foarte dragă mi-a fost dintotdeauna. Drum bun...o să-mi rămână în memorie ca o femeie superbă, cu un păr minunat, luuung, cu ochii ca o lamă de cuţit şi cu un râs din tot sufletul. O actriţă minunată şi un om drag. Drum bun, Monica!, a scris pe Facebook Oana Pellea.

Monica Ghiuţă s-a născut la 26 iulie 1940, la Câmpulung Moldovenesc. A absolvit IATC în 1964, la clasa profesorului Costache Antoniu. A debutat pe scena Teatrului din Braşov, unde este remarcată de Toma Caragiu, care o invită să joace la Teatrul din Ploieşti. A avut o îndelungată carieră pe scena Teatrului Mic (1969 - 1990), distingându-se prin rolurile interpretate în registru dramatic. De asemenea, a devenit o figură familiară a marelui ecran, fiind distribuită în numeroase filme: 'Vremea zăpezilor' (1966, r.Gh. Naghi), 'Puterea şi Adevărul' (1971. r. Manole Marcus), 'Cu mâinile curate' (1972, r. Sergiu Nicolaescu), 'Dincolo de pod' (1975, r. Mircea Veroiu), 'Toamna bobocilor' (1975, r. Mircea Moldovan), 'Iarna bobocilor' (1977, r. Mircea Moldovan), 'Ştefan Luchian' (1981, r. Nicolae Mărgineanu), 'Rămânerea' (1990, r. Laurenţiu Damian), 'Drumul câinilor' (1991, r. Laurenţiu Damian), 'Timpul liber' (1993, r. Valeriu Drăguşanu), 'Logodnicii din America (2007, r. Nicolae Mărgineanu), 'Cocoşul decapitat' (2007, r. Radu Gabrea), 'Casanova - identitate feminină (premiera în 12 febr. 2010, r. Marius Th. Barna), Umilinţa (2011). A colaborat la Acasă tv, fiind prezentatoarea unei emisiuni culinare. 

Vezi și Actriţa Florina Cercel a murit. Înmormântarea va fi astăzi la Cimitirul Bellu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel