Actriță hărțuită. Despăgubiri de 10 milioane de euro

Post de televiziune
Post de televiziune

Postul de televiziune american CBS a plătit despăgubiri de 9,5 milioane de dolari actriţei Eliza Dushku, concediată din distribuţia serialului "Bull" după ce s-a plâns producătorilor show-ului că a fost hărţuită verbal de actorul principal din această producţie TV, informează AFP.

Într-o declaraţie transmisă vineri jurnaliştilor de la AFP, postul CBS a confirmat existenţa unui acord încheiat între părţi, dezvăluit iniţial de cotidianul The New York Times, care nu a precizat valoarea despăgubirilor, ce a fost însă anunţată de mai multe companii mass-media americane.

Aluzii la aspectul fizic al actriţei Eliza Dushku


În 2017, protagonistul serialului, Michael Weatherly, a făcut - în faţa membrilor echipei de producţie - mai multe remarci şi glume deplasate, care conţineau aluzii la aspectul fizic al actriţei Eliza Dushku sau aveau conotaţii sexuale, potrivit unei anchete interne a postului CBS, menţionată în articolul publicat de acelaşi cotidian newyorkez.

De altfel, actorul a recunoscut cele mai multe dintre acele glume, dând însă asigurări că nu a fost vorba niciodată despre avansuri sexuale.

VEZI ȘI Alina Pușcaș, cu lacrimi în ochi: "Copiii mei au mers să îmbrățișeze televizorul"

Eliza Dushku a anunţat echipa de producţie în legătură cu disconfortul resimţit în urma acelor afirmaţii repetate, apoi a discutat direct cu Michael Weatherly, pentru ca situaţia de pe platourile de filmare să nu degenereze.

Câteva zile mai târziu, actriţa a aflat că a fost eliminată din scenariul serialului, în contextul în care producătorii show-ului i-au spus că intenţionau ca personajul ei să devină unul recurent în această producţie de televiziune.

După ce a analizat posibilitatea de a da în judecată postul CBS, Eliza Dushku, în vârstă de 37 de ani, a recurs la o procedură de mediere, care s-a încheiat prin semnarea unui acord între părţi. Despăgubirile de 9,5 milioane de dolari corespund sumei pe care artista ar fi încasat-o dacă ar fi finalizat filmările prevăzute în contractul ei.

Regret durerea pe care am putut să i-o provoc Elizei


Într-o declaraţie transmisă cotidianului The New York Times, actorul Michael Weatherly, care a jucat timp de 13 sezoane în serialul "NCIS", s-a declarat "dezolat" de acest incident. "Regret durerea pe care am putut să i-o provoc Elizei", a spus starul american.

Nicio sancţiune împotriva actorului american


Totuşi, nicio sancţiune nu a fost luată împotriva actorului american, interpretul personajului Jason Bull, un psiholog care îi sfătuieşte pe avocaţi în timpul proceselor. Serialul "Bull" a fost lansat în anul 2016.

"Acuzaţiile domnişoarei Dushku arată că, în pofida angajamentului nostru de a crea un mediu de lucru sigur, deschis pentru toţi şi respectuos faţă de toţi, munca noastră este departe de a se fi încheiat", precizează CBS într-un comunicat.

La începutul lunii septembrie, CEO-ul postului CBS, Leslie Moonves, a fost concediat după o serie de mărturii, publicate în revista The New Yorker, ale unor femei care îl acuzau de hărţuire şi agresiuni sexuale.

CITEȘTE ȘI Jurnalul sublocotenentului Marinescu, ecranizat. Mihaela Rădescu: Suficient material

Jurnaliştii de la The New Yorker au afirmat, pe baza acelor mărturii, că în cadrul postului CBS există o cultură care favorizează hărţuirea, citând în special cazul prezentatorului vedetă Charlie Rose, concediat în noiembrie 2017 după ce opt femei l-au acuzat de hărţuire şi atingeri fizice inadecvate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel