Actorul George Hilton, protagonistul unor filme din genul western spaghetti, a murit la vârsta de 85 de ani

Actorul George Hilton, protagonistul unor filme din genul western spaghetti care au fost bine primite de publicul din Italia, a murit duminică la vârsta de 85 de ani şi a fost înmormântat marţi la Roma, potrivit companiilor mass-media italiene, citate de AFP. 

Decesul artistului a fost anunţat de partenera lui de viaţă prin intermediul unui mesaj publicat pe reţelele de socializare. George Hilton, cetăţean britanic născut în Uruguay în 1934 sub numele de Jorge Hill Acosta y Lara, s-a mutat mai întâi în Argentina la vârsta de 21 de ani pentru a începe o carieră în cinematografie sub numele Jorge Hilton, apoi a ajuns în Italia în 1963, atras de înfloritoarea industrie cinematografică din Roma.

Cu un fizic atletic şi atrăgător, artistul a devenit foarte popular şi a jucat în peste 70 de filme, mai ales în pelicule de tip western, apoi şi în filme de suspans şi horror. A devenit celebru cu rolul interpretat în filmul 'Tempo di massacro' (1966), regizat de Lucio Fulci, care l-a ajutat să devină o celebritate a genului western spaghetti. George Hilton a obţinut în anul următor primele sale roluri principale, remarcându-se în special în pelicule precum 'La piu grande rapina del west', de Mauricio Lucidi, 'Il tempo degli avvoltoi', de Nando Cicero, şi 'Vado... l'ammazzo e torno', de Enzo Castellari.

Artistul a devenit o veritabilă legendă a acestui gen cinematografic interpretând rolul pistolarului Alleluja în mai multe filme regizate de Giuliano Carnimeo. Numele lui a fost asociat cu universul filmelor western spaghetti alături de cele ale actorilor Terrence Hill, Franco Nero şi Giuliano Gemma.

George Hilton, care a făcut primii paşi în cinematografie în Italia, interpretând un pirat şi apoi un agent secret într-un registru comic, a jucat ulterior şi roluri de bărbaţi seducători în anii 1970, înainte de a se orienta mai mult spre lungmetraje de televiziune în anii 1980.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel