EXCLUSIV  Actorul Gelu Nițu, diferențe din culisele lumii teatrale: Pot să spun!

Actorul Gelu Nițu a vorbit la Interviurile DC News despre "culisele" viziunii teatrale a unor mari regizori, dezvăluind modalitățile prin care se poate stârni aceeași emoții cu sau fără cuvinte. 

Gelu Nițu a povestit că joacă roluri în aceeași piesă, dar la două teatre diferite însă deși textul este același abordările pot fi foarte diferite și surprinzătoare. "Joc roluri diferite ale aceleași piese, Pescărușul de Cehov, la teatrul Odeon, dar și la un alt teatru în regia lui Andrei Șerban. Nu am veleități de comentator dramatic, dar diferențele apar la anumite scene", a spus actorul. 

Actorul Gelu Nițu a oferit un exemplu în care se pot vedea diferențele de viziune ale regizorilor chiar dacă au la dispoziție același text. "De exemplu, scena finală din Pescărușul, în care se întoarce Nina Zarecinaia după câțiva ani de zbucium și de nereușite pe alte meleaguri și are o scenă cu personajul Treplev în care ea își mărturisește eșecul, la Andrei Șerban este așa cum este în text, adică cu tot textul spus iar la Odeon în regia Andreei și a lui Andrei Grosu această scenă este jucată fără cuvinte. Textul apare scris undeva dar emoția este atât de puternică, pentru că publicul așteaptă această scenă, încât toți din sală sunt zguduiți și impresionați. Apropos de viziuni regizorale diferite", a spus Gelu Nițu.

Gelu Nițu este un actor român de teatru și film. Din 1974 a devenit actor al Teatrului Odeon din București. A jucat și în filme cunoscute de public, cum sunt, de exemplu: "Vis de ianuarie", "Labirintul", "Înghițitorul de săbii", "Balanța", "Oglinda", "Binecuvântat", "Cerberus", "Icon", "Pictorul". 

Urmăriți aici explicațiile actorului Gelu Nițu:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel