Activitate seismică intensă în România. INFP întărește monitorizarea

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului vrea să instaleze mai multe echipamente de monitorizare a mișcărilor telurice. Activitatea seismică din România a fost mai intensă în acest an. 

Directorul general al INFP, Constantin Ionescu, a afirmat, potrivit Agerpres, că ”Anul acesta a fost mai intens, au fost mai multe seisme cu magnitudinea de peste 5 grade pe scara Richter”. 

”Vrem să instalăm în jur de 300-400 de echipamente de ultimă generaţie, faţă de circa 150, câte sunt acum la nivelul întregii ţări, pentru a studia mai bine activitatea, mai ales în zona Vrancea. Aceste echipamente măsoară undele pământului. Instalând mai multe, putem face o radiografie 3D şi putem spune astfel care e falia, cum se mişcă, cum este stratificat pământul, care sunt straturile de roci, unde apar fiscurile. Astfel, vom putea spune mai bine care sunt fenomenele”, a explicat oficialul INFP. 

Un singur echipament costă 15.000-20.000 de euro. ”Va trebui să căutăm finanţare în perioada următoare pentru aceste proiecte”, a adăugat Ionescu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel