Acțiunile Boeing în cădere liberă

Zeci de avioane din același model cu cel prăbușit sâmbătă în Etiopia au fost reținute la sol până când se va stabili care a fost cauza dezastrului aviatic. Acțiunile companiei producătoare au scăzut la bursa de la Londra.

Producătorul de aeronave Boeing trebuie să lămurească rapid cauza evenimentului de sâmbătă, când 157 de persoane și-au pierdut viața. Zeci de avioane model Boeing 737 Max 8 au fost reținute la sol în China. Reprezentanții Ethiopian Airlines au declarat luni că recorderul de voce din cabina de pilotaj și recorderul digital de date de zbor au fost recuperate ceea ce înseamnă că natura accidentului ar putea fi determinată în curând.

Avionul său companiei Ethiopian Airlines s-a prăbușit, la șase minute de la decolarea de pe aeroportul din Addis Abeba spre Nairobi. Acțiunile lui companiei Boeing au scăzut cu 13% la câteva minute de deschiderea bursei de pe Wall Street în dimineața zilei de luni.

Mai mult de 300 de avioane Boeing 737 Max sunt în funcțiune și peste 5.000 au fost comandate la nivel mondial din 2017.

Transportatorii americani care operează și ei același model de aeronava, inclusiv Southwest și American Airlines, au lansat pe Twitter mesaje la calm pentru liniști clienții îngrijorați de accidentul fatal.

Semnale de alarmă

Dezastrul a fost cel de-al doilea care a implicat noul 737 Max 8 în ultimele patru luni. În octombrie, un avion Lion Air sa prăbușit în mare lângă Jakarta, ucigând toți cei 189 de persoane aflate la bord. Experții în domeniul aviației, autoritățile de reglementare chineze în cauză au subliniat faptul că ambele accidente au implicat modele care au fost în serviciu doar pentru o perioadă scurtă de timp.

Mary Schiavo, fost inspector general al departamentului american de transport, a declarat pentru CNN că ultimul dezastru a fost "foarte suspect" și "trage clopotele de alarmă în industria aviației, pentru că acest lucru nu se întâmplă". Datele provizorii de zbor de pe site-ul de urmărire FlightRadar24 a sugerat că zborul ET302 a urcat rapid, în scurt timp în aer. Pilotul avionului, ca și în cazul Lion Air, a raportat dificultățile controlorilor de trafic aerian imediat după decolare și a cerut permisiunea de a se întoarce, a spus Ethiopian Airlines.

Compania aeriană, cel mai mare transportator din Africa, a anunțat că va lua scoate în afara serviciului avioanele Max 737 Max. Luni, administrația aviației civile din China a ordonat companiilor aeriene ale țării să-și pună la punct avioanele Boeing 737 Max 8 "având în vedere faptul că cele două avarii au fost recent livrate cu avioane Boeing 737-8" și au avut "anumite asemănări". 

Vezi și: IMAGINI de la locul prăbușirii avionului Ethiopian Airlines

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel