Acordul de explorare deţinut de OMV Petrom a fost prelungit de Guvern cu trei ani

guvernul a prelungit acordul cu OMW
guvernul a prelungit acordul cu OMW

Acordul de explorare deţinut de OMV Petrom (SNP) a fost prelungit cu trei ani şi vizează nouă perimetre terestre şi unul marin, în suprafaţă cumulată de 23.000 kilometri pătraţi, cu 30% mai puţin decât în înţelegerea iniţială, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

"Guvernul a decis să prelungească cu trei ani perioada de explorare din cadrul acordurilor petroliere de explorare, dezvoltare, exploatare deţinute de Petrom-OMV. Vorbim, practic, de cercetările geologice de punere în evidenţă a hidrocarburilor. De asemenea, la renegocieri s-au redus zonele de explorare cu 30%", a spus Ioana Muntean, informează Mediafax.

La rândul său, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Alexandru Pătruţi, a susţinut că la luarea deciziei de prelungire a acordului s-a avut în vedere "necesitatea suplimentării lucrărilor de cercetare" pentru punerea în evidenţă a hidrocarburilor.

În urmă cu două luni, Guvernul a decis ca perioada în care OMV Petrom are drept de explorare în perimetrul Neptun din bazinul Mării Negre să fie prelungită cu cinci ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel