Acord PSD-PNL pe un subiect-cheie

PSD şi PNL sunt pe aceeaşi lungime de undă în privinţa creditelor în franci elvenţieni.  Liviu Dragnea s-a declarat în favoarea conversiei creditelor la cursul istoric. Acelaşi lucru este susţinut şi de deputatul liberal Daniel Zamfir. 

PSD şi PNL îşi dau mâna şi susţin conversia creditelor în franci elveţieni la cursul istoric. Mai exact, valoarea creditului va fi plătit la valoarea francului elveţian din momentul semnării contractului. 

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că susţine varianta care 'îndreaptă o nedreptate', şi anume conversia la cursul istoric. Mergem pe varianta care îndreaptă o nedreptate faţă de oamenii care se pare că au fost păcăliţi de sistemul bancar. Dacă varianta cursul istoric este această variantă, o susţinem, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului. El a adăugat că, în privinţa conversiei tuturor creditelor în valută, discuţia este mai complicată. 'Am vorbit cu colegii mei de la comisii să discute serios, să analizeze serios, să nu cumva, dorind să facă bine, să facă rău, ca şi efecte colaterale. Principiul de bază este că vrem să ajutăm oamenii care au fost nedreptăţiţi, a spus Dragnea.

Pe aceeaşi idee merge şi deputatul liberal Daniel Zamfir, care a declarat în exclusivitate pentru DCNews că oricare altă variantă este în dezavantajul celor cu astfel de credite.

Eu cred cu tărie şi am şi amendament depus în acest sens că la creditele în franci elveţieni trebuie să facem o conversie la cursul istoric. Mai precis, conversie la data semnării contractului. Acela să fie cursul. Discuţia a început acum doi ani, dar a stagnat. La un moment dat s-a votat o lege în Senat care vorbea despre conversia la cursul zilei, însă lucrul acesta e degeaba. La vremea respectivă s-au luat credite la 1.5 lei francul elveţian, iar acum este 4.5. Să dai o lege astăzi pentru oameni care e mai dezavantajoasă decât situaţia în care se află, chiar nu merită, " a declarat deputatul Daniel Zamfir. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel