Acord Politic Iohannis - Opoziţie. Chirieac: ”Tulburător”. Cine e liderul politic care a făcut o mișcare neașteptată

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, la România TV, ceea ce s-a întâmplat la Palatul Cotroceni, acolo unde a avut loc ceremonia publică de semnare a "Acordului Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României".

Bogdan Chirieac a comentat discursurile celor care au semnat documentul, alături de preşedintele Klaus Iohannis: Ludovic Orban - PNL, Dan Barna - USR, Victor Ponta - Pro România şi Eugen Tomac - PMP. 

"Din punct de vedere electoral, ceea ce s-a întâmplat acolo este un lucru natural. Preşedintele Klaus Iohannis, în acest moment, şi-a arondat, cu aşa-zisul pact, întreaga opoziţie. Întreaga opoziţie! De unde USR-PLUS doreşte să aibă candidat unic la preşedinţie, altul decât Klaus Iohannis. Deocamdată, pe tot ce înseamnă zona anti-PSD, preşedintele Iohannis şi-a arondat tot. Inclusiv pe domnul Victor Ponta care a făcut o declaraţie de credinţă acolo. Ce a spus domnia sa? Că 'după 20 de ani de preşedinte de dreapta, în 2024 o să fie un preşedinte de centru-stânga', adică domnia sa. Rezultă că Pro România nu mai pune candidat la preşedinţie acum, că-l bate Klaus Iohannis? Acolo este, cumva, implicit, aluziv, o declaraţie de credinţă a domnului Ponta faţă de Klaus Iohannis", apreciază Bogdan Chirieac.

"În România nu există partide antieuropene"

"Mai mult, în România nu există partide antieuropene. Astea sunt poveşti de doi bani, cu PSD care e antieuropean. Nu este sub nicio formă antieuropean. Dar nu contează realitatea, ci imaginea. PSD-ul nu stă aplecat suficient asupra acestor lideri şi, ca urmare, a rămas ca domnul preşedinte Iohannis, ca domnul Ponta, cum că PSD ar fi antieuropean, PSD-ul care a băgat România în Uniunea Europeană, pentru că ei au încheiat negocierile de aderare. Domnul Băsescu, reprezentat de domnul Tomac de la PMP, nu a reuşit în zece ani să ducă România în Schengen...

E cumva tulburător, fiindcă acum pe toată aşa zisa dreaptă este Klaus Iohannis, în stânga: războiul celor două doamne, Dăncilă şi Firea, a fost tranşat clar în favoarea doamnei Dăncilă după CEx-ul de astăzi. Deci tot ce este PSD în acest moment este în spatele doamnei Dăncilă. Doamna Firea a pierdut, deocamdată, acest război. Vom vedea ce va fi după prezidenţiale. Deci avem de-o parte Klaus Iohannis, de cealaltă parte doamna Dăncilă", a mai declarat Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel