Acord Paris, schimbări climaterice. Trump, decizie în curând

Anturajul președintelui american, Donald Trump, este foarte divizat în ce privește oportunitatea pentru Statele Unite de a se retrage din Acordul de la Paris referitor la schimbările climatice, a scris vineri cotidianul New York Times (NYT), adăugând că o decizie ar putea fi anunțată foarte curând, relatează AFP.

Strategul-șef al președintelui SUA, Steve Bannon fost patron al site-ului de informații de extremă dreaptă Breitbart, exercită presiuni asupra liderului de la Casa Albă să se retragă din acordul istoric încheiat în decembrie 2015 de 195 de țări, a precizat NYT, citând responsabili guvernamentali și din sectorul energetic neidentificați.

Potrivit surselor respective, această poziție este respinsă însă cu fermitate de secretarul de stat Rex Tillerson — fost patron al gigantului petrolier ExxonMobil—, precum și de fiica mai mare a președintelui, Ivanka, ale cărei sfaturi sunt ascultate de Donald Trump și care s-a întâlnit, printre alții, cu Al Gore la scurt timp după alegeri. În Statele Unite, fostul vicepreședinte democrat simbolizează lupta împotriva schimbărilor climatice.

Ei se tem că retragerea Statelor Unite va avea consecințe diplomatice nefaste, subminând credibilitatea Washingtonului și afectând legăturile cu aliații tradiționali.

În timpul campaniei electorale, Donald Trump — un sceptic în privința schimbărilor climatice — a afirmat că dacă va fi ales va anula participarea americană la acest acord, una dintre marile realizări ale lui Barack Obama. După alegerile de la 8 noiembrie, el a spus că își păstrează "mintea deschisă" în legătură cu acest subiect, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel