Acord nuclear. Iranul, mesaj pentru Trump

Președintele american Donald Trump va fi singurul care va avea de pierdut dacă SUA se retrag din acordul nuclear cu Iranul, a declarat președintele iranian Hassan Rohani, transmite dpa.

"Dacă cineva se retrage dintr-un acord internațional, el are de pierdut, nu cel care rămâne", a explicat președintele iranian în cadrul unei reuniuni a cabinetului de la Teheran. El a adăugat că "respectarea unui acord arată demnitatea unui stat și în ce măsură guvernul acestuia este demn de încredere".

Dacă Trump decide retragerea din acordul nuclear, imaginea SUA va avea foarte mult de suferit, în timp ce menținerea acordului va fi o mare victorie pentru Iran, a mai spus Rohani.

Acordul semnat în 2015 de Iran, pe de o parte, și SUA, Marea Britanie, Franța, Rusia, China și Germania, pe de altă parte, vizează respectarea caracterului strict civil și pașnic al programului nuclear iranian, în schimbul ridicării treptate a sancțiunilor internaționale impuse Teheranului. De atunci, o lege îl obligă pe președintele american să notifice Congresului, la fiecare 90 de zile, dacă Iranul își respectă angajamentele și dacă ridicarea sancțiunilor este în interesul național al Statelor Unite.

Până în prezent, Trump a "certificat" acordul, dar a lăsat să se înțeleagă că următoarea scadență, de la 15 octombrie, va fi crucială. Recent, el a afirmat că Teheranul nu a respectat "spiritul" acestui acord, pe care l-a numit în cadrul Adunării generale a ONU "una dintre cele mai proaste și mai unilaterale tranzacții în care au intrat vreodată Statele Unite", relatează Agerpres.

DCNews a scris despre interesul lui Donald Trump în privința căderi acordului cu Iranul. CITEȘTE AICI știrea completă. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel