ACORD nuclear Iran. Merkel și Macron, CERERE pentru Trump

Angela Merkel - Emmanuel Macron
Angela Merkel - Emmanuel Macron

Liderii Germaniei şi Franţei îi vor cere preşedintelui american Donald Trump să nu renunţe la tratatul nuclear cu Iranul, întrucât o astfel de decizie ar putea crea probleme majore, a indicat luni în Canada ministrul german de externe Heiko Maas, transmite Reuters. 

Donald Trump a dat termen până la 12 mai principalelor puteri europene semnatare ale acordului din 2015 cu Iranul să "remedieze deficienţele groaznice" ale acestui tratat, în caz contrar ameninţând că va refuza să extindă suspendarea sancţiunilor împotriva Teheranului prevăzută de acord. 

Potrivit ministrului german de externe, în cadrul întâlnirilor pe care le vor avea la Washington, cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron îi vor cere lui Trump să nu abandoneze acordul nuclear cu Iranul, care, a subliniat Heiko Maas, "este foarte important să fie menţinut". 

Risc de deterioare semnificativă a situației 

"Dacă acest tratat eşuează sau SUA se retrag din el, nu vom mai avea nimic similar şi ne temem că situaţia se va deteriora semnificativ, împreună cu tot ce presupune aceasta", a declarat presei ministrul german de externe, în marja reuniunii miniştrilor de externe din Grupul celor 7 state cele mai industrializate care are loc la Toronto. 

Şeful diplomaţiei germane a menţionat că G7 va face apel la Rusia de a contribui la reglementarea crizei din Siria. El a precizat că în comunicatul final al reuniunii, care se încheie luni, se va sublinia că "în Siria nu va exista o soluţie politică fără Rusia şi că Rusia trebuie să contribuie la o astfel de soluţie", relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel