Acord între Procuratura Generală bulgară şi DIICOT pentru investigarea criminalităţii organizate şi a terorismului

Procurorul general al Bulgariei Sotir Ţaţarov şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din România, Oliver-Felix Bănila, au semnat miercuri un acord de cooperare, a anunţat Procuratura Generală bulgară, citată de agenţia BTA.

Acordul prevede un contact direct între cele două secţii de urmărire penală şi o cooperare în investigarea criminalităţii organizate, inclusiv a contrabandei, traficului de fiinţe umane şi de droguri, a terorismului şi altor infracţiuni majore pe teritoriul celor două ţări. Un mecanism pentru un schimb prompt de informaţii şi punere în aplicare a cererilor de asistenţă juridică (mandate europene de arestare şi de cercetare) urmează a fi instituit, precum şi echipe comune de anchetă.

Acordul prevede de asemenea o cooperare profesională legată de formare şi proiecte, precum şi o interacţiune directă între Parchetul Specializat bulgar şi DIICOT.

Documentul a fost semnat în timpul unei vizite a lui Ţaţarov în România la invitaţia lui Bănila. El a fost însoţit de o delegaţie ce i-a inclus pe procurorul general adjunct Ivan Geşev şi şeful Departamentului Internaţional de pe lângă Curtea Supremă de Casaţie (VKS), Ţvetomir Iosifov.

Părţile au discutat de asemenea cazuri penale de interes reciproc aflate în instrumentare.

Vezi și: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel