Acord cu Iran. UE l-a contactat pe Trump

Uniunea Europeană a contactat în mod neoficial echipa lui Donald Trump pentru a elimina orice "neînțelegere" pe tema acordului privind programul nuclear iranian, aspru criticat de președintele ales al Statelor Unite, a făcut cunoscut marți o sursă diplomatică europeană. 

Șefa diplomației europene, Federica Mogherini, a insistat luni asupra faptului că Uniunea Europeană se va conforma acestui acord "extrem de important" care, în opinia sa, demonstrează că diplomația este eficientă.

Semnat în iulie 2015 între Teheran și cele șase mari puteri mondiale (Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Rusia, China și Germania), acordul este fragilizat de criticile recurente formulate de Donald Trump.

Într-un interviu publicat luni de cotidienele german Bild și britanic The Times, Donald Trump a declarat că vede în acest acord "unul dintre cele mai proaste acorduri încheiate vreodată, (...) unul dintre cele mai stupide", refuzând totodată să spună dacă îl va pune sau nu în discuție.

Contactele dintre UE și viitoare administrație americană au vizat să explice "valoarea adăugată a acordului", potrivit sursei diplomatice europene, care a dorit să își păstreze anonimatul, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel