Aciditate gastrică? În fiecare an consumăm milioane de pastile pentru stomac

medicamente
medicamente

Aciditatea gastrică poate să ascundă o problemă medicală sau poate fi doar din cauza unei alimentații necorespunzătoare. Este bine însă să nu abuzați de pastilele antiacide. 

În fiecare an consumăm milioane de tablete pentru arsuri la stomac, ceea ce ar fi perfect sigur dacă le-am lua corect, scrie The Guardian. Dacă aveți nevoie de o pastilă pentru aciditatea gastrică după ce ați mâncat atunci nu vă mirați.

Această problemă este atât de frecventă încât Organizația Mondială a Sănătății spune că peste tot în lume se cheltuiesc peste 10 miliarde de dolari (8,2 miliarde de lire sterline) pentru astfel de medicamente. În Marea Britanie, mai mult de 40% din populație folosesc antiacide.

Arsurile gastrice sunt adesea cauzate de excesul de acid stomacal și duce la disconfort, durere, balonare, greață. 

Antiacidele sunt perfect sigure atunci când sunt luate corect

Problema este că mulți dintre noi nu le luăm așa cum trebuie. Conform sursei citate, nu ar trebui să luați aspirină sau ibuprofen în același timp cu gaviscon sau dicarbocalm, deoarece poate afecta modul în care calmantele sunt absorbite de corp. Este important să știți că dacă luați aspirină zilnic pentru a reduce riscul de accident vascular cerebral, unele antiacide, precum Alka Seltzer, conțin aspirină.

De altfel, este indicat să nu combinați medicamentele, iar dacă este necesar atunci ar trebui să citiți cu atenție prospectele medicamentelor și chiar să întrebați un medic/farmacist. 

Consultați un medic dacă problemele persistă

Deși antiacidele pot ameliora simptomele în câteva minute, încrederea în ele poate nu numai că maschează probleme mai grave, ci chiar le poate crea. Este recomandat ca dacă în câteva zile simptomele nu se ameliorează să efectuați un consult medical complex. 

De fapt, potrivit cercetărilor din SUA, majoritatea persoanelor cu arsuri la stomac recurente nu solicită deloc sfaturi medicale, în schimb se tratează singuri de ani buni. 

Alimentele specifice pot fi declanșatoare de arsuri gastrice, dar, în general, este o idee bună să evitați alimentele foarte picante sau grase. Încercați să nu mâncați cu cel puțin o oră înainte de culcare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel