Achiziționare teren ICA. Antena Group, precizări după informațiile apărute în spațiul public

Antena TV Group a reacționat după ce în spațiul public au apărut informații eronate legate de achiziționarea fostului sediu ICA. 

În spațiul public a apărut informația că ”Antena Group a cumpărat cu 10 milioane Euro fostul sediu ICA”.

Antena TV Group aduce următoarele precizări:

”Informația vehiculată este eronată. Antena Tv Group nu a achiziționat "fostul sediu ICA" ci a achiziționat, la a 4-a licitație publică, un imobil conținând un teren cu suprafața de 29.220 m.p. situat în Str. Gârlei 1 D și construcțiile aflate pe acesta, construcții care sunt, în cea mai mare parte, într-un stadiu avansat de degradare. Clădirile Bloc Turn și Clădirea Grivco Center nu se află pe acest teren.  Imobilul achiziționat prin licitație publică de către Antena TV Group a intrat în proprietatea Statului Român din 2014 fiind preluat de la Compania de Cercetări Aplicative și Investiții SA. În perioada 2014-2019 Statul Român a încercat valorificarea respectivului imobil atât prin licitații publice cât și prin transferul acestuia spre instituții publice.

Ca urmare a faptului că nicio instituție publică nu a decis preluarea respectivului imobil, Ministerul Finanțelor Publice – ANAF, prin direcția Generală de Executări Silite Cazuri Speciale a organizat, în baza legii, începând cu luna octombrie 2018 patru licitații publice, amplu mediatizate, pentru vânzarea imobilului. La primele trei licitații publice la care prețurile de vânzare stabilite de către MFP – ANAF, în temeiul rapoartelor de evaluare realizate de evaluatori aleși de Statul Român, au fost de 64.078.571 RON + TVA, 60.874.643 RON + TVA, respectiv 58.952.286 RON + TVA nu s-a prezentat niciun cumpărator care să ofere prețul solicitat de Statul Român. La cea de-a patra licitație publică a cărei preț de pornire a fost de 51.260.504 RON +TVA singurul participant a fost Antena TV Group care a și adjudecat imobilul. Achiziția în discuție a fost făcută cu respectarea integrală a normelor de transparență publică aplicabile oricărei licitații publice.

În privința prețului de achiziționare precizăm că prețul la care a fost adjudecat imobilul este mult superior limitei legale de "25% din valoarea stabilită iniţial de comisia de evaluare", limită până la care comisia de licitație avea posibilitatea să reducă prețul, conform textului legal aplicabil, respectiv HG 731/2007.

Informația conform căreia Antena Tv Group a fost implicată în dosarul ICA sau are legătură juridică cu persoanele implicate în acel dosar este o informație falsă și vehiculată cu rea intenție. Antena Tv Group nu a avut nicio implicare legală în acest dosar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel