Achiziţii fictive, percheziţii la un mare depozit de legume şi fructe

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul comercializării fructelor şi legumelor, anunţă DGPMB.

Opt percheziţii au loc miercuri în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu şi Călăraşi, la domiciliile şi sediile sociale ale mai multor persoane fizice şi juridice, implicate în săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălarea banilor în domeniul comercializării fructelor şi legumelor.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), descinderile sunt efectuate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

'În fapt, din probele administrate până în prezent rezultă că, în perioada 2012 - 2013, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul social în municipiul Bucureşti, ce are obiectul principal de activitate comerţul cu ridicata al fructelor şi legumelor, au înregistrat în evidenţa contabilă a acestei societăţi şi au declarat organelor fiscale achiziţii de bunuri şi servicii ce nu reflectă operaţiuni reale de la societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă (...), în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi cauzând bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 2.200.000 lei', se precizează în comunicat.

[citeste si]

Conform aceleiaşi surse, în scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor provenind din săvârşirea faptelor de evaziune fiscală, reprezentanţii societăţii comerciale din domeniul comercializării legumelor şi fructelor au transferat în mod succesiv suma totală de aproximativ 5.500.000 lei. Banii reprezentau contravaloarea achiziţiilor fictive, sumele fiind anterior retrase în numerar, cu ajutorul cardurilor bancare.

Din anchetă a rezultat că prejudiciul total creat este de aproximativ 2.200.000 de lei, iar suma care formează obiectul procesului de spălare a banilor este de aproximativ 5.500.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel