Achiziție corvete. MAPN, proceduri pentru abrogare

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a demarat procedurile legale de adoptare a unei hotărâri de guvern în vederea abrogării hotărârii privind aprobarea procedurii de achiziţie a corvetelor.

Potrivit sursei citate, abrogarea HG nr. 906/2016 este motivată de "neîndeplinirea condiţiei suspensive prevăzute în mod specific în cuprinsul prevederilor art. 2 din actul normativ în cauză". 


"Abrogarea actului normativ în discuţie reprezintă, în acelaşi timp, o etapă legală necesară în vederea iniţierii unei noi proceduri de achiziţie, cu respectarea tuturor prevederilor legale în materie, şi care să obţină aprobarea prealabilă a Parlamentului României", precizează MApN. 

Ministerul adaugă că programul strategic de înzestrare "Corvetă multifuncţională" rămâne o prioritate majoră a instituţiei, justificată de interese esenţiale de securitate ale României, "urmând ca procedura de achiziţie să fie iniţiată în cel mai scurt timp posibil, în baza opţiunilor identificate de specialişti din Forţele Navale şi din structurile cu responsabilităţi în achiziţiile de armament, în urma aprobării Parlamentului României". 

Vineri, 10 martie, premierul Sorin Grindeanu anunţa că Executivul va abroga hotărârea de guvern privitoare la achiziţia de corvete, motivând că nu ar fi fost dată în mod legal, informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel