Acciză combustibil. Florin Jianu: Benzina s-a scumpit fără ca acciza să fie introdusă

 Preţurile la combustibili au crescut deja, fără ca acciza să fi fost introdusă, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Naţional pentru Întreprinderile Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR), Florin Jianu, într-o conferinţă de specialitate, referindu-se la măsura reintroducerii supraaccizei la combustibili. 

"Când introduci o măsură în economie, economia o absoarbe, o asimilează. Las-o acolo! De ce să scoţi la 1 ianuarie 2017 o acciză ca să o introduci peste 9 luni? Ce se întâmplă de fapt în economie? În momentul în care scoţi o taxă, cuantumul scăderilor de preţuri nu e egal cu cuantumul taxi respective, iar când o reintroduci, fapt ce s-a întâmplat zilele acestea, deja preţurile au fost crescute fără ca acciza să fi fost introdusă. Ceea ce spun eu acum este o pledoarie pentru predictibilitate şi stabilitate", a spus Florin Jianu.

Acesta a afirmat că în cazul în care premierul are dreptate şi economia este funcţională nu ar trebui să existe măsuri precum TVA splitat sau reintroducerea supraaccizei la combustibili. 

"Prim ministrul a fost ieri în Parlament şi a prezentat rezultatele economice. Eu plec de la două ipoteze: faptul că prim ministrul României e de bună intenţie şi al doilea fapt e că deţine informaţiile cele mai substanţiale în ceea ce înseamnă mediul economic. Şi, atunci, teoretic, dânsul are dreptate în ce spune. Dincolo de declaraţiile politice, şi de o parte şi de alta ne uităm la ceea ce spune premierul. Şi atunci, dacă economia e funcţională, lucrurile sunt în regulă, există suficiente date ca în bugetul de stat să nu avem modificări. Atunci, nu mi-aş dori să mai vedem o astfel de propunere: TVA splitat, impozite care se schimbă de la o zi la alta sau alte tipuri de măsuri cum e reintroducerea accizei. De fapt acel 'stabilitate şi predictibilitate' asta înseamnă", a adăugat Jianu. 

O altă măsură

În opinia acestuia, impozitul zero pe dividende nu este o idee foarte bună, pentru că va duce la diferenţă mare între impozitarea capitalului şi a forţei de muncă. 

"Pe niciunul dintre întreprinzători nu l-am auzit rupându-şi hainele de pe el spunând 'Eu am nevoie de dividende zero în acest moment pentru că, altfel, nu pot să mă dezvolt'. Nu, nu e aceasta măsura! Trebuie să ne uităm la impozitarea forţei de muncă, la fondurile europene, la debirocratizare şi la alte lucruri", a explicat preşedintele CNIPMMR. 

În altă ordine de idei, Florin Jianu a spus că ar dori să vadă promovată în această toamnă o lege prin care statul să nu mai poată cere un document pe care îl deţine, relatează Agerpres.

[citest si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel