Accidentul vascular cerebral la tineri, tot mai des întâlnit. Creștere de până la 45%

AVC
AVC

Accidentul vascular cerebral la tineri este tot mai des întâlnit. Specialiștii avertizează că în următorii ani numărul cazurilor de AVC la tineri ar putea crește până la 45%. 

Accidentul vascular cerebral este tot mai des întâlnit în rândul tinerilor. Mai mult, în următorii ani, numărul cazurilor de AVC la persoane tinere ar putea crește cu până la 45%, susține România TV. 

În direct la postul de televiziune, medicul specialist neurochirurg, Horașiu Ioani, a explicat care sunt principalele cauze ale acestei probleme medicale grave. 

”Accidentul vascular cerebral mai ales ales la tineri este o cauză principală de dizabilitate. Principalele cauze: probleme cu colesterolul, hipertensiunea arterială și ar mai fi fumatul, de exemplu. Mai sunt și alte cauze, dacă un pacient are anumite malformații ale structurilor vasculare de la creier”, a precizat medicul neurochirurg Horațiu Ioani, la România TV.

În cadrul intervenției televizate, medicul specialist a mai spus că un accident vascular cerebral ar putea fi prevenit dacă s-ar evita consumul de grăsimi, dacă s-ar face controale regulate, dar și dacă s-ar renunța la fumat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel