Accident Smolensk. Lech Kaczynski, moarte. Polonia, slujbă comemorativă

Polonezii au marcat marţi opt ani de la tragedia aviatică de la Smolensk (vestul Rusiei), în care şi-au pierdut viaţa 96 de persoane, printre care preşedintele de la acea vreme al Poloniei, Lech Kaczynski, soţia sa, şi alţi înalţi oficiali polonezi, relatează agenţia PAP.

O slujbă religioasă în memoria victimelor a fost oficiată marţi dimineaţă la catedrala Wawel din Varşovia, după care participanţii, printre care şi preşedintele Andrzej Duda, s-au îndreptat spre Palatul Prezidenţial unde au depus coroane de flori la plăcile comemorative în onoarea victimelor dezastrului aerian de la 10 aprilie 2010, informează Agerpres.

În cursul după-amiezii, în piaţa Pilsudskiego din capitala poloneză va fi dezvelit un monument în memoria victimelor. De asemenea, va fi pusă piatra de temelie a unei statui a fostului preşedinte Lech Kaczynski, în faţa garnizoanei din Varşovia.

La 10 aprilie 2010, zeci de oficiali civili şi militari polonezi au decedat atunci când avionul în care se aflau s-a prăbuşit în apropiere de Smolensk, în vestul Rusiei. Delegaţia poloneză se îndrepta spre Katyn pentru a participa la o ceremonie de marcare a 70 de ani de la masacrul din 1940, când circa 22.000 de prizonieri de război polonezi au fost ucişi de forţele sovietice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel