Accident Muntenegru: Cea mai mare daună RCA din România, plătită de o companie de asigurări

muntenegru
muntenegru

Victimele carnagiului din Muntenegru, respectiv familiile celor care și-au pierdut viața, dar și cele 29 de persoane rănite, urmează să primească despăgubiri morale și materiale de câteva milioane de euro.  Pentru a obţine despăgubirile, familiile victimelor trebuie să facă cereri către compania de asigurare sau să se adreseze fie unui avocat, fie unei firme specializate care să le reprezinte. 

Firma transportatoare al cărei autocar s-a răsturnat, duminică, în Muntenegru avea o poliţă RCA la Omniasig VIG, scrie gandul.info. O astfel de poliţă acoperă toate cheltuielile derivate din accident, de la cele de spitalizare, medicaţie şi transport, până la repatriere sau recuperare. Daunelor rezultate din RCA li s-ar putea adăuga şi altele, dacă pasagerii aveau încheiate poliţe de viaţă sau de călătorie individuale, la diverse companii de asigurări. De asemenea, poliţa CASCO are extinderi, atât pentru pasageri, cât şi pentru bagaje.

Contactaţi de gândul, reprezentaţii Omniasig s-au declaraţi prudenţi în legătură cu confirmarea asigurării, arătând că nu li s-a comunicat, până la această oră numărul de înmatriculare a maşinii implicate în accident.

 Ce includ asigurările RCA

 Banii vor fi plătiţi în fiuncţie de gravitatea rănilor suferite sau de situaţia fiecăruia dintre cei care şi-au pierdut viaţa - vârstă, membri ai familiei aflaţi îăn întreţinere.

 "Este vorba de o poliţă de răspundere civilă auto, o poliţă globală şi de o poliţă CASCO care are nişte extinderi pentru pasageri şi pentru bagaje. Limita globală de despăgubire este de 5 milioane de euro pentru vătămări corporale, deci pentru toţi pasagerii. Pentru pagube materiale - 1 milion de euro. Banii aceştia nu se impart în mod egal, pentru că una este să fie o invaliditate permanent, nu mai vorbesc de deces, alta este să fie o invaliditate care necesită câteva zile de spitalizare. Banii vor fi plătiţi proporţional cu dimensiunea daunelor suferite", a explicat pentru gândul Valentin Ţuca, CEO la AON Risk Solution, unul dintre cei mai importanţi brokeri de asigurare-reasigurare de pe piaţa din România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel