Accident DN 5. Azotat de amoniu scurs pe șosea. Risc de explozie

Accident
Accident

Un TIR încărcat cu azotat de amoniu a fost implicat într-un accident pe DN 5. Circulaţie blocată în ambele sensuri între Giurgiu şi Bucureşti.

UPDATE: Din autocamionul implicat în accidentul rutier produs duminică pe DN 5 s-a scurs azotat de amoniu, pompierii acţionând pentru pentru prevenirea unei explozii.

Potrivit ISU Giurgiu, o autospecială cu apă şi spumă, o maşină de descarcerare, o ambulanţă SMURD şi un elicopterul SMURD au intervenit la locul accidentului produs în dreptul localităţii Uzunu şi soldat cu decesul unei persoane.

"Punctul de lucru Călugăreni cu o autospecială cu apă şi spumă, o maşină de descarcerare şi o ambulanţă SMURD de la Detaşamentul Giurgiu intervin pe DN 5, în dreptul localităţii Uzunu, după ce un tir încărcat cu azotat de amoniu şi condus de un cetăţean turc a intrat în coliziune cu un autoturism. La faţa locului a sosit şi un elicopter SMURD, dar, din păcate, medicul a constatat decesul şoferului autoturismului, care fusese încarcerat", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Giurgiu, Florin Neguţ.

Conform aceleiaşi surse, echipajele ISU aplică toate măsurile pentru evitarea "unei posibile explozii ca urmare a intrării în contact a azotatului de amoniu cu motorina scursă din rezervorul tirului".

- Știrea inițială - 

Un autocamion încărcat cu azotat de amoniu a fost implicat într-un accident rutier produs duminică pe DN 5, în localiatea Uzunu, traficul rutier între Giurgiu şi Bucureşti fiind blocat în ambele sensuri, scrie Agerpres. 

Potrivit Centrului Infotrafic din cadrul Poliţiei Române, în zona localităţii Uzunu a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, un tir încărcat cu azotat de amoniu şi un autoturism. În urma impactului, şoferul autoturismului a decedat.

Inspectoratul pentru situaţii de Urgenţă Giurgiu a anunţat că pompierii asigură măsurile de protecţie în zonă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel