Accident DN 13A, Harghita. Un mort și cinci răniți

Ema Apostu / 08 ian 2018 / 20:00

O persoană a murit şi alte cinci, printre care un copil de trei ani, au fost rănite grav, într-un grav accident care a avut loc pe DN 13 A, între Miercurea Ciuc şi Vlăhiţa.

Şeful Poliţiei Rutiere Harghita, comisarul şef Nicolae Nica, că accidentul s-a produs pe fondul pătrunderii pe contrasens a unei autoutilitare a unei firme de curierat, care s-a ciocnit frontal cu un autoturism, din accident rezultând decesul unei femei de 62 ani şi rănirea gravă a cinci persoane. 

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că doi din cei cinci răniţi au rămas încarceraţi, fiind scoşi din maşină de echipajele specializate. 

Victimele au fost transportate la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc cu patru ambulanţe de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Harghita şi cu o autospecială SMURD. 

Şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat că persoanele rănite sunt trei bărbaţi, o femeie şi un copil de trei ani, care au suferit mai multe traumatisme şi leziuni şi primesc îngrijire medicală la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Miercurea Ciuc. 

Şoferul autoutilitarei, de 40 ani, era singur în maşină, restul victimelor fiind ocupante ale autoturismului, potrivit Agerpres.

[citeste si]