Urmărește emisiunea live


Accident CUMPLIT. Cel puţin 18 persoane au murit

Accident
Accident

Cel puţin 18 oameni au murit şi mulţi alţii au fost răniţi miercuri seara în vestul Guatemalei, după ce un camion a lovit un grup de localnici adunaţi la locul unde se produsese un prim accident, relatează joi dpa şi AFP.

Un prim bilanţ al pompierilor anunţase 30 de morţi, cifră revizuită ulterior în jos.

Potrivit martorilor, un grup de localnici se adunaseră la intrarea în Nahuala (cca 160 km vest de capitală), unde un lider local fusese lovit de o maşină al cărei şofer a plecat de la locul accidentului, când un camion care circula fără lumini a intrat în plin în mulţimea adunată.

În haosul de la faţa locului au fost număraţi iniţial 30 de morţi, dar după încercuirea zonei şi organizarea operaţiunii de salvare cifra a fost revizuită în jos, a explicat un purtător de cuvânt al pompierilor.

Între cei morţi se numără şi trei minori, a adăugat acesta.

Victima primului accident era un ales local al comunităţii indigene, ceea ce explică fluxul de curioşi la faţa locului, în pofida orei târzii, a mai arătat el.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Guatemala este una din ţările cele mai periculoase în materie de securitate rutieră. În 2013, pe şoselele ţării sud-americane s-au înregistrat peste 1500 de morţi, iar recomandările de călătorie ale Departamentului de Stat al SUA descurajează mersul cu maşina după lăsarea întunericului, străzile fiind slab luminate şi de multe ori în stare precară şi pietonii greu de depistat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel