Accident autobuz. Opt persoane au murit, iar alte 36 au fost rănite

Accident
Accident

Opt persoane au murit şi 36 au fost rănite vineri în Iran când autobuzul în care se aflau s-a răsturnat pe autostrada dintre oraşele Qom şi Teheran, după ce şoferul a adormit la volan, a relatat agenţia iraniană de presă ISNA, preluată de AFP.

Accidentul de autobuz, care transporta 44 de pasageri şi venea spre Teheran din provincia Kerman din sud-estul Iranului, s-a produs în zorii zilei, au precizat responsabili locali citaţi de ISNA.

Şoferul se numără printre persoanele decedate.

Iranul are una din cele mai mari rate de decese pe şosele din lume. Accidentele rutiere au făcut 16.300 de morţi şi 336.000 de răniţi în cursul ultimului an iranian, conform datelor oficiale.

Acest număr extrem de mare se explică prin starea generală a şoselelor, prin nivelul global al parcului auto iranian - lipsit de inovare de-a lungul anilor, parţial din cauza sancţiunilor economice străine - şi prin dispreţul faţă regulile de circulaţie de bază.

În decembrie, zece persoane au murit într-un accident de autobuz în interiorul unui mare campus al uneia din cele mai mari universităţi din Teheran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel