Academia de Sănătate: Prof.dr. Dan Deleanu, la DC MEDICAL

Invitatul ediției de luni, 15 octombrie, a emisiunii Academia de Sănătate, care va începe la ora 11.00 la DC MEDICAL, este prof.dr. Dan Deleanu. El este șeful Secției de Cateterism Cardiac și al Laboratorului de explorări funcționale 2 (invazive) de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din București.

Bolile cardiovasculare și intervențiile care se pot face în România pentru pacienții cu acest diagnostic, subiectul principal, luni, la emisiunea Academia de Sănătate de la DC Medical.

Moderatorul emisiunii, prof.dr. Irinel Popescu, va sta față în față cu un cunoscut chirurg.

Este vorba de prof.dr. Dan Deleanu, șef al Secției de Cateterism Cardiac și al Laboratorului de explorări funcționale 2 (invazive) de la Institutul de de Urgență pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu din București.

Profesorul este specializat în Cardiologie Intervențională și a fost președinte al Societății Române de Cardiologie între anii 2008 și 2011.

Prof.dr. Dan Deleanu este unul dintre puținii cardiologi intervenționiști din România care operează, fără a lăsa cicatrice, defectele congenitale.

Expertiza sa se extinde și asupra celei mai frecvente aritmii a inimii, fibrilația atrială.

Profesorul Deleanu a realizat, de-a lungul carierei, mai multe intervenții în premieră națională.

La Academia de Sănătate, profesorul a vorbit despre cea mai frecventă boală cardiovasculară și cum se tratează ea în România. „Cardiologia intervențională s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, din tehnicile inițiale de diagnostic ale cateterismului cardiac", a explicat specialistul.

Cea mai frecventă boală cardiacă – boala coronariană – se produce prin depuneri de colesterol pe plăcile arteriene și „poate duce rapid la infarct miocardic acut", arată prof.dr. Dan Deleanu.

Cum este ea tratată boala coronariană și la ce se pot aștepta pacienții care o au, dar cum își poate da seama un medic dacă un pacient e în prag de infarct miocardic, aflați din VIDEO.

Interviul poate fi urmărit pe pagina de Facebook a DC Medical, pe canalul de Youtube al DC MEDICAL, și AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel