EXCLUSIV  Acad. Ionescu-Târgoviște, interviu: Suplimente alimentare care fac mai bine decât medicamentele

Academicianul Constantin Ionescu-Târgovişte vorbește despre importanța suplimentelor alimentare, la DC News în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate", realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale.

Unele dintre cele mai importante suplimente alimentare sunt probioticele, acele bacterii benefice pentru echilibrul florei intestinale. „Din unele plante se pot extrage substanțe benefice pentru sănătatea omului sub formă de extracte sau substanțe care conțin anumite cantități de germeni nepatogeni și care introduși în organism sub numele de probiotice pot să populeze bine și normal intestinul”, explică profesorul Ionescu-Târgoviște. 

Probioticele au o calitate extraordinară pe care organismul uman nu o are. Atenție însă la produsele care apar pe piață! „Poate că nu toate sunt de aceeași calitate. Poate sunt și oameni care vor să câștige mai mult decât să facă bine”, avertizează acad. Ionescu-Târgoviște.

Cu toate acestea, „sunt foarte multe suplimente alimentare care sunt convins că pot face mai bine decât unele medicamente”, afirmă academicianul Constantin Ionescu-Târgoviște. „La medicamente ai un singur compus chimic, dincolo  (la suplimente alimentare - n.r.) ai câteva sute de compuși biochimici biologici”, adaugă specialistul.

„Uneori omul este obligat de prescripția medicală să ia un medicament scump care uneori nu face atât de bine cât ar face un produs din acesta mai ieftin. Ministerele de sănătate din lume ar trebui să gândească mai bine relația dintre medicament și produsele care vin din plante”, propune acad. Ionescu-Târgoviște. 

Află în continuare informații esențiale despre suplimentele alimentare:

Vezi interviul integral aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel