EXCLUSIV  Acad. Constantin Ionescu-Târgoviște, interviu: În plante sunt moleculele vieții

Academicianul Constantin Ionescu-Târgoviște vorbește despre plantele miraculoase pentru sănătate, la DC News în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, realizată de prof. dr. Irinel Popescu, președintele Academiei de Științe Medicale. 

Acad. Constantin Ionescu-Târgoviște afirmă: „În plante sunt moleculele vieții. Arta este de a selecta din ceea ce există pentru producție. Pe teritoriul României există cea mai mare varietate de plante din lume. Este un oarecare miracol. Probabil varietatea de relief - munte, mare, fluviu, deal, vale, nord, sud - permite acest lucru. Dacă te uiți pe globul pământesc cu Europa în față, vezi că România este chiar în mijloc, buricul Europei. Acesta e un avantaj pentru varietatea plantelor de la nord la sud și de la est la vest”. 

Puterea vindecătoare a plantelor pe teritoriul românesc este cunoscută din vremea dacilor. „Medicul Dioscoride a lăsat primele 20 de plante pe care dacii le foloseau în tratarea bolilor lor”, subliniază profesorul Ionescu-Târgoviște.

Bogăția plantelor este totuși neexplorată suficient și ține tot de nutriție. 

Alimentația, mișcarea, somnul sunt elemente esențiale pentru sănătatea noastră, atrage atenția acad. Ionescu-Târgoviște. 

Urmărește răspunsul integral aici: 

Vezi interviul integral aici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel